Omskærelse
skrevet af Nuri

De danske muslimske imamer og Ålborg og Odense Mustafa Abdulla Aden og Muhamoud Sheik, som på grundlag af islams hellige skrifter har anbefalet omskærelse med henvisning til Muhammed, så anbefaler profeten Muhammed faktisk kvindelig omskæring. I islams Sunna hedder det i Hadith: En kvinde, som omskar kvindelige slaver, spurgte profeten, om kvindelig omskæring er tilladt. Muhammed svarede: ”Ja, kvindelig omskærelse er tilladt. Kom tættere på så jeg kan lære dig hvordan. Når du skærer, så overdriv ikke (la tanhaki), for det er mere behageligt for manden”. Et andet sted står, at Muhammed sagde: ”Omskærelse er sunna (skik og brug) for mænd og makrumah (ærefuldt) for kvinder”.
Et tredje sted i hadith talte Muhammed til Ansars kvinder: ”Skær ikke for dybt, for sådan er det mere behageligt for deres ægtemænd”. Derudover siger Muhammed om nye muslimer, at de skal omskæres, underforstået både kvinder og mænd.
Den omskæring som Muhammed her anbefaler er ikke infibulation , dvs. bortskæring af såvel ydre, og indre skamlæber og fjernelse af klitoris, samt sammensyning af sårkanterne, så der kun efterlades et mindre hul.
Muhammeds ord i hadith ”Skær mindre dybt” er ikke infibulation som de praktiseres i islamiske lande som Somalia, Djibouti, Eritrea og Ægypten, men formuleringen hentyder nok til fjernelse af ydre skamlæber og klitoris uden efterfølgende sammensyning. Undladelse af sammensyningen fremgår af Muhammeds ord at ”det skal være behageligt for manden”. Denne knap så gennemgribende form for kvindelig omskæring findes i muslimske lande som Burkina Faso, Elfenbenskysten, Nigeria, Togo, Mali, Gambia, Guinea, Guinea-Bissau, Togo, samt i mindre omfang blandt de muslimske befolkningsdele i Indonesien, Pakistan, Bangladesh, Indien, og Malaysia. Omskæring blandt muslimer i Europa er mest udbredt i Holland, hvor der udføres mange kvindelige omskæringer.
Muslimsk omskæring af drengebørn foregår efterhånden i de fleste europæiske lande, hvor der bliver stadig flere invandrede muslimer, i Danmark sker på de offentlige sygehuse.
Kristendommen gør voldsomt op med enhver form for omskæring. En kraftig modstander af omskæring var især Paulus, der selv var blevet omskåret før han blev kristen. Paulus kalder omskæring ironisk og kritisk for ”skamskæring” og "sønderskæring”. ”Tag jer i agt for de sønderskårne”(Fil.3.2). Et flertal af medlemslandene i FN forkaster kvindelig omskæring, men ikke drengebørns omskæring. Den danske straffelovs § 245 forbyder lemlæstelse af en anden person, dette tolkes dog kun som forbud mod kvindelig omskæring.

Flgende sider er relateret til denne artikel:
- Hadith (Ordforklaring)
Anbefal siden til en ven...
Webdesign by Style-IT

© www.islaminfo.dk