islamiske ægteskaber med 8årige piger
skrevet af R. Slot.Henriksen

15. april 2009 07:38

ige på otte har fået nej ved saudiarabisk domstol til at få ægteskab med en 47-årig mand ophævet. Men manden må ikke dyrke sex med hende, før hun er teenager.

 

En saudiarabisk domstol har for anden gang afvist at annullere et ægteskab imellem en otteårig pige og en 47-årig mand. En dommer har ifølge den saudiarabiske avis Arabnews stadfæstet sin beslutning fra december om, at ægteskabet ikke kan annulleres, selv om pigens moder ønsker der pga af pigens alder.

Den saudiske dommer, sheik Habib al-Habib, siger, at når pigen bliver teenager, kan hun selv afgøre, om hun ønsker at være gift med manden. Hvis ikke, kan hun begynde processen med at blive skilt.

 
En anonym pårørende til den otteårige pige siger, at pigens mor ikke giver op. Hun vil fortsætte med at forsøge at få ægteskabet ophævet.

Problemet for moderen er ifølge hendes advokat, at hun er skilt fra faderen til den lille pige, og at faderen er juridisk værge. Det var faderen, som giftede datteren væk.

Ægteskabet er i overensstemmelse med koranen og profeten Muhammeds forbillede der selv giftede sig som 50 årig med en 8 årig pige Aisha. Den slags ægteskaber er almindelige i mange muslimske lande, især i Iran

Ægteskab med mindreårige piger er ikke i strid med islam, tværtimod-. Sidst har den saudiske stormufti sheik Abdul Aziz al-Asheikh i januar sagde, at det ikke er i strid med den islamiske sharialovgivning at "bortgifte piger, der er 15 år eller yngre".

 

Anbefal siden til en ven...
Webdesign by Style-IT

© www.islaminfo.dk