Islamisk Kulturcenter i Brønshøj
skrevet af IBN

Islamisk kulturcenter ligger på Horsebakken i Brønshøj.
Det blev etableret gennem samarbejde mellem den ægyptiske, libyske, marokkanske, og saudiske ambassade. Moske, koranskole, og bibliotek på Horsebakken i København, er mest bemandet med 3 imamer, sekretær, en bibliotekar og en del lærere.
Imamerne betales af Libyen gennem tilskud fra Libyens stærke mand Muamar Gadaffi, endvidere tilflydes der centeret store beløb fra halalslagtninger, fortrinsvis fra Danposlagterierne samt andre slagterier (ca. 6 mill. kroner) samt fra virksomheder, der eksporterer til respektive lande. De får tilskud fra kommunen (til undervisning), samt mindre indtægter fra ægteskabskontrakter.
Libyen har den største indflydelse på islamisk kulturcenter. Siden begyndelsen af 1970erne tegnede islamisk kulturcenter de danske muslimer på en relativ moderat måde. Kulturcenteret var på det nærmest muslimernes udstillingsvindue overfor det officielle Danmark. I dag har kulturcenteret ikke mere eneret på halal-certifikater, og flere langt mere radikale grupper bl.a. Ahmed Abulaban, som leder af araberne og somalierne, samt Minhaj ul-Quran, tegner i dag billedet. Dette mere rabiate billede skyldes øget tilvandring af netop disse befolkningsgrupper.

På det sidste har centeret åbnet sig for meget radikale strømninger. I sommeren 2000 havde centeret en meget berømt taler og prædikant, nemlig det afganske Talebanstyres viceudenrigs-minister. Viceudenrigsministeren, som havde været i samtale med repræsentanter for det danske Udenrigsministerium, sagde bl.a. om dem, som falder fra islam: "I får skåret halsen over!... De lever som intellektuelle, nybarberede med slips og jakkesæt - de vil være vores mål. Vi vil skære halsene over på dem...uansat hvor de er rejst hen, vil vi ikke lade dem leve", sagde han til 350 tilhørere i Islamisk Kulturcenter. Lederen af kulturcenteret Imam Farouk Sultan sagde: "Byd vor ærefulde gæst velkommen. Lyt godt efter og handl derefter ! " (Blev optaget skjult)Anbefal siden til en ven...
Webdesign by Style-IT

© www.islaminfo.dk