Milli Görüs,næststørste tyrkiske muslimorg. i Danmark:
skrevet af Chris Hinrichsen
Denne artikel har tidl. vret bragt i Islam, integration eller...? 1999


Milli Görüs
Milli Görüs er et radikalt og ekstremt parti, som er fremstået af den tyrkiske fundamentalist Necmettin Erbakans Refaparti, senere “Velfærdsparti” og så "Kyskhedspartiet". Erbakan og dennes støtter søger at omdanne Tyrkiet til et rent islamisk land og ønsker indført Sharialov overalt, hvor der er tyrkiske befolkningsgrupper. Bevægelsen har stået bag adskillige mord rundt om i Europa og går især voldeligt frem mod kritikere. D.5.1.1980 stormede medlemmer af Milli Görüs ud af deres Mevlana-moske i Berlin og dræbte læreren Celalettin Kestim, som delte kritiske flyveblade ud.
En af de barske fundamentalister herhjemme er den tyrkiske hoja Zeki Kocer, formand for DMGT (Danimarka Milli Görüs Teskilati), en gren af AMGT. Kocer er af det danske indenrigsministerium lønnet som næstformand for "Rådet for Etniske Minoriteter"! D.28.12.1996 inviterede Kocer ekstremisten og fundamentalisten Sevki Yilmaz til landet for at tale i Nørrebrohallen og påvirke danske tyrkere i ekstremistisk retning. Yilmaz er kendt for sine ekstremt demokrati- og vestfjendtlige synspunkter. Kocer og Milli Görüs bruger i høj grad taqiya. (Emnet er udførligt behandlet af Mehmet Ûmet Necef i Jyllandsposten 22.1.1998.)
Milli Görüs står især meget stærkt i Tyskland med ca 100.000 tilhængere. Kaldes også IMGT (indtil 1996 AMGT). I Danmark findes indtil videre moskeer i København, Århus og evt. Helsingør. Finansieres gennem Erbakans parti i Tyrkiet samt ved bidrag fra tyrkere i Danmark. Samtlige tyske efterretningstjenester advarer mod bevægelsen i stærke vendinger.
De udgiver det tyrkiske blad Mille Gazete, som læses i Tyrkiet og i europæiske lande som Tyskland og Danmark (60.000 eksemplarer i EU).
Bladet må betegnes som yderliggående; “....Forældre (har) at opdrage deres børn, så de atter bliver til en generation af erobrere”.
Og “IMGT vil underkaste hele den ikke-islamiske verden. Fredelig sameksistens er kun midlertidig tilladeligt som “forstillelse (“Ta-qiya”). (“Im Namen Allahs”, Köln 1990 s.25 ff.)
“Europæeren er en ateist og afgudstilbeder, en ågerkarl, kapitalist, socialist, zionist, kommunist og imperialist, uafbrudt brunstig og beruset i sprut, han elsker at bryde ægteskabet og er materialistisk. Han har forskrevet sig til djævelen. De (europæerne) er agenter og spioner. Som sådan kan de optræde som læger, som sygeplejersker, som kloge lærere, og som nogle, der går ind for fagforeninger, men alle er de islams fjender” (Bevægelsens blad "Mille Gazete" 24.7.1986).

Antal medlemmer i Danmark:
Et nøjagtigt tal er det vanskelig at nå, men man regner med ca. 10% af de herboende tyrkere, dvs. ca.5000 sympatiserer med bevægelsen. Bevægelsen har kunnet samle ca. 2000 personer i København ved større højtider og møder.Anbefal siden til en ven...
Webdesign by Style-IT

© www.islaminfo.dk